Chocoladefudge cake

    Chocoladefudge cake

    32keer bewaard
    50min


    166 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept van mijn moeder. De cake heeft een heerlijke vloeibare chocoladesaus op de bodem.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 125 gr bloem
    • 2 tl bakpoeder
    • 1/4 tl zout
    • 150 gr basterdsuiker
    • 2 el cacaopoeder
    • 120 ml melk
    • 2 el gesmolten boter
    • 225 gr bruine suiker
    • 4 el cacaopoeder
    • 400 ml heet water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasovenstand 4). Vet een vierkant bakblik (23 centimeter) in en bestuif licht met bloem.
    2. Meng in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder, zout, suiker en 2 el cacaopoeder door elkaar. Roer de melk en gesmolten boter erdoor en giet het in het bakblik.
    3. Meng in een klein kommetje de bruine suiker en 4 el cacaopoeder door elkaar. Verdeel dit over de bovenkant van het mengsel in het bakblik en giet tenslotte het hete water er overheen.
    4. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als het cakegedeelte aan de bovenkant gaar is en de bodem uit vloeibare chocoladesaus bestaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Marèl
    van
    0

    Ik vond zelf dat er bijna geen smaak aan zat, ook de onderkant was niet vloeibaar, maar wat dik en papperig. - 04 jun 2016

    Mobiles3p
    van
    0

    Heerlijk! - 28 apr 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren