Braziliaanse kaasballetjes (Pao de Queijo)

    Braziliaanse kaasballetjes (Pao de Queijo)

    96keer bewaard
    40min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Deze smaakvolle, glutenvrije lekkernij is perfect als voorgerecht of borrelhapje.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 60 ml koolzaadolie
    • 60 ml water
    • 1 theelepel zout
    • 135 gr tapiocameel
    • 1 ei
    • 5 eetlepels yoghurt (naturel)
    • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 50 gr geraspte mozzarella

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 8.
    2. Olie, water en zout in een sauspan aan de kook brengen. In een metalen kom het tapiocameel met het hete vocht overgieten. Goed mengen. Het ei erdoor kloppen. De yoghurt erdoor roeren. Parmezaanse kaas en mozzarella erdoor roeren. Het beslag in bakvorm voor mini-muffins schenken.
    3. Op het middelste niveau van de voorverwarmde oven zetten. De ovenstand verlagen tot 180°C/gasstand 4. 25-30 minuten bakken, tot de balletjes een lichte goudkleur hebben.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    9

    Het koste moeite maar het was wel makkelijk om te maken. Omdat ik tapiocameel en koolzaadolie niet kon vinden heb ik maizena en zonnebloem gebruikt. Het was lekker maar ik gebruik voor dit recept meer kaas en de volgende keer doe ik ook kaas erover strooien voor dat het in de oven gaat. - 22 jun 2012

    tiatitia
    van
    4

    MMmmm, heerlijk, ik wou dat ik meer gemaakt had. - 22 sep 2009

    van
    1

    Wij hebben maiskiemolie gebruikt i.p.v. koolzaadolie en het gerecht was overheerlijk. Het was de eerste maal dat we het maakten en het lukte meteen. Wel hebben we rubberen cupcake vormpjes gebruikt om het deeg in te storten. Dat leek ons makkelijker en minder arbeidsintensief dan balletjes draaien en het presenteert ook mooi. We zullen zeker nog andere varianten uitproberen. - 17 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren