Citroen-artisjokpesto

    Citroen-artisjokpesto

    2keer bewaard
    15min


    49 personen hebben dit gemaakt

    Fijngesneden artisjokhart met knoflook, citroensap en Parmezaanse kaas. Heerlijk door een pasta of als voorgerecht op geroosterd stokbrood. Smaakt net zo lekker als toen ik er teveel voor betaalde in de delicatessenwinkel. Restjes vriezen we in een ijsklontbakje in voor een snelle doordeweekse maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 el gehakte verse koriander
    • 8 middelgrote teentjes knoflook
    • 4 el citroensap
    • 1/2 tl chilipoeder
    • 120 gr walnoot
    • 200 gr extra virgin olijfolie
    • zout naar smaak
    • 250 gr diepvriesartisjok, ontdooid en gesneden
    • 75 gr geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Koriander, knoflook, citroensap, chilipoeder, walnoot, olijfolie en zout in een keukenmachine tot een gladde saus pureren. In een grote kom scheppen en voorzichtig de gesneden artisjok en Parmezaanse kaas erdoor roeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren