Citroen-knoflookkip

    Citroen-knoflookkip

    69keer bewaard
    6uur20min


    330 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept maak ik al jaren. De marinade maak ik in de ochtend zodat deze de hele dag kan intrekken. Het enige wat u nodig heeft is kip, verse citroen en knoflook. Serveren met een salade, maar het recept is nog lekkerder met geroosterde aardappelblokjes met rozemarijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • 225 ml extra vergine olijfolie
    • 1 citroen, geperst
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 theelepel zout
    • versgemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 6uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:6uur20min 

    1. In elke kipfilet 3 sneetjes maken (zodat de marinade kan intrekken). In een kommetje olijfolie, citroensap, knoflook, zout, peper en paprikapoeder ong. 30 seconden opkloppen. De kip in een grote schaal leggen en de marinade erover schenken. Met de hand de marinade in het vlees wrijven. Afdekken en minstens 6 uur in de koelkast zetten.
    2. Het vlees met behulp van barbecue, koekenpan of grill garen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    6

    Iets anders. Ik heb de marinade gebruikt met stukjes kipfilet. Was ook erg lekker. - 01 jul 2011

    0

    Was heerlijk. Vrouw en kind konden er geen genoeg van krijgen. - 01 sep 2016

    AlexandraBuvalko
    0

    Het was lekker, maar een klein beetje te zuur. Volgende keer beetje minder citroen indoen. - 08 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren