Citroenscones met maanzaad

    Citroenscones met maanzaad

    18keer bewaard
    25min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Verrukkelijke citroenscones met maanzaad die nog veganistisch zijn ook! Het recept kan vrij eenvoudig veranderd worden. Experimenteer zelf met de gewenste smaak; het recept is heel veelzijdig.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr bloem
    • 150 gr basterdsuiker
    • 1 el bakpoeder
    • 1/2 tl zout
    • 165 gr melkvrije sojaspread
    • 1 citroen, schil geraspt en geperst
    • 1 el maanzaadjes
    • 120 ml sojamelk
    • 120 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6 en een bakplaat licht invetten.
    2. Bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom zeven. De sojaspread erdoor wrijven tot een kruimeldeeg ontstaat (ik doe het met mijn handen).
    3. Maanzaad, citroenrasp en citroensap erdoor roeren. Sojamelk en water vermengen en geleidelijk door de droge ingrediënten roeren tot het vochtig deeg ontstaat. Het is niet altijd nodig alle vloeistof te gebruiken.
    4. Grote scheppen deeg met een tussenruimte van 6 cm over de ingevette bakplaat verdelen.
    5. 10-15 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de scones goudkleurig zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren