Inloggen Aanmelden

Citroentaart

5beoordelingen
98keer bewaard
50min


272 personen hebben dit gemaakt

Dit is een mooie afsluiting van een elegant diner! Ik garneer de stukjes met slagroom, een aardbei en een takje verse munt.

Melissa

Ingrediënten
Porties: 12 

  • Voor het deeg
  • 75 gr boter
  • 4 el poedersuiker
  • 125 gr bloem
  • Voor de citroenvulling
  • 3 eieren
  • 200 gr kristalsuiker
  • 1 el geraspte citroenschil
  • 4 el citroensap
  • 3 el bloem
  • 2 el poedersuiker om mee te bestuiven

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4).
  2. Doe de boter, 4 el poedersuiker en 125 gr bloem in een keukenmachine en zet 10 seconden aan. Verdeel het deeg gelijkmatig over de taartvorm (diameter: 23 cm).
  3. Bak 12-15 minuten totdat het een mooi lichtbruin kleurtje heeft.
  4. Doe ondertussen de eieren, basterdsuiker, citroenschil, citroensap en 3 el bloem in een kom en meng dit goed door elkaar. Giet het mengsel in de hete taartvorm.
  5. Bak 15-20 minuten totdat de taart stevig is. Laat de taart in de vorm volledig afkoelen. Bestuif met poedersuiker en snij in 12 stukjes.

Video

Citroentaart
Citroentaart

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (5)

moederdagontbijt1
10

prachtige taart, het filmpje maakt alles nog duidelijk - 25 apr 2013

kuskusxlies
8

Bij mij is de taart mooi gelukt - 04 mei 2013

vanles
van
4

Snel en eenvoudig gemaakt, en mm mmm heerlijk! - 13 okt 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties