Citroentaart

  • 73keer bewaard
  • 50min

Dit is een mooie afsluiting van een elegant diner! Ik garneer de stukjes met slagroom, een aardbei en een takje verse munt.

Melissa

Ingrediënten

Porties: 12 

  • Voor het deeg
  • 75 gr boter
  • 4 el poedersuiker
  • 125 gr bloem
  • Voor de citroenvulling
  • 3 eieren
  • 200 gr kristalsuiker
  • 1 el geraspte citroenschil
  • 4 el citroensap
  • 3 el bloem
  • 2 el poedersuiker om mee te bestuiven

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4).
  2. Doe de boter, 4 el poedersuiker en 125 gr bloem in een keukenmachine en zet 10 seconden aan. Verdeel het deeg gelijkmatig over de taartvorm (diameter: 23 cm).
  3. Bak 12-15 minuten totdat het een mooi lichtbruin kleurtje heeft.
  4. Doe ondertussen de eieren, basterdsuiker, citroenschil, citroensap en 3 el bloem in een kom en meng dit goed door elkaar. Giet het mengsel in de hete taartvorm.
  5. Bak 15-20 minuten totdat de taart stevig is. Laat de taart in de vorm volledig afkoelen. Bestuif met poedersuiker en snij in 12 stukjes.

Video

Citroentaart

Citroentaart

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (3)

moederdagontbijt1
8

prachtige taart, het filmpje maakt alles nog duidelijk - 25 apr 2013

vanles
van
4

Snel en eenvoudig gemaakt, en mm mmm heerlijk! - 13 okt 2013

kuskusxlies
4

Bij mij is de taart mooi gelukt - 04 mei 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties