Clapshot met bacon

    Clapshot met bacon

    3keer bewaard
    50min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Een smaakvolle, licht pittige variant op clapshot, ofwel Schotse knolraappuree, met bacon. Perfect bij geroosterd vlees of in dubbele porties als een heerlijke maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 600 gr kruimige aardappels, geschild en in blokjes
    • 1 middelgrote kool- of knolraap, geschild en in blokjes
    • 50 gr boter
    • 4 eetlepels melk
    • 8 plakken bacon, gekookt en in stukjes
    • 1 snufje gemalen nootmuskaat
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Aardappels en raap in een grote sauspan onder water zetten, aan de kook brengen en in ong. 20 minuten gaar koken.
    2. Aardappels en raap afgieten, weer in de pan scheppen en tot een luchtige puree stampen. Boter en melk toevoegen en tot een romige puree maken. Stukjes bacon erdoor roeren en op smaak brengen met nootmuskaat, zout en peper. Heet serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren