Clootie knoedel

    Clootie knoedel

    Voeg toe aan favorieten!
    3uur50min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze traditionele, Schotse gekookte pudding wordt bereid op basis van niervet, krenten en rozijnen. Perfect voor een (Schotse) nieuwjaarsviering.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr zelfrijzend bakmeel
    • 250 gr gedroogde krenten
    • 250 gr rozijnen
    • 125 gr niervet, verbrokkeld
    • 100 gr paneermeel
    • 200 basterdsuiker
    • 1 ei, licht geklopt
    • 120 ml melk
    • 1 theelepel gemengde kruiden
    • 1 tl bakpoeder
    • 1 snufje zout
    • 1 eetlepel rietsuikerstroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur30min  ›  Klaar in:3uur50min 

    1. Een grote pan water aan de kook brengen.
    2. Intussen in een grote kom bloem, krenten, rozijnen, niervet, paneermeel en suiker vermengen. Ei en melk vermengen met gemengde kruiden, bakpoeder, zout en rietsuikerstroop. Met de bloemmix tot een klef deeg vermengen.
    3. Een stevige katoenen doek in kokend water drenken en vervolgens met bloem bestrooien. Het deeg in het midden van de doek leggen, de uiteinden naar elkaar vouwen met voldoende ruimte zodat het deeg kan uitzetten, en stevig dichtknopen.
    4. Het deeg in kokend water leggen, de pan op een zacht kokend vuurtje zetten en 3 1/2 uur laten koken. Zonodig wat water afnemen. Het deeg uit het water halen, de doek verwijderen en het deeg voor een openhaard of in een warme oven (150°C/gasstand 2) leggen tot de buitenkant droog is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren