Colcannon (Ierse stamppot)

    Colcannon (Ierse stamppot)

    49keer bewaard
    30min


    268 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept komt uit de Ierse provincie Mayo. Dit gerecht werd traditioneel alleen tijdens Halloween gegeten maar het is zo lekker dat je het eigenlijk altijd kunt eten. De kool kan ook vervangen worden door boerenkool.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 500 gr kool (groene, witte of spitskool)
    • 500 gr aardappelen
    • 2 preien
    • 250 ml melk
    • zout en peper naar smaak
    • een snufje gemalen foelie
    • 125 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook in een grote pan de kool totdat deze zacht is. Haal uit de pan en snij in kleine stukjes. Zet apart maar zorg dat het warm blijft. Kook de aardappels totdat ze zacht zijn. Haal ze van het vuur en giet ze af.
    2. Snij de prei in stukjes (zowel het witte als het groene gedeelte) en kook in voldoende melk (de prei moet helemaal bedekt zijn met melk) gaar.
    3. Breng de aardappels op smaak en stamp ze fijn. Roer de prei en melk erdoor en als laatste de kool (of boerenkool). Warm het voorzichtig op totdat een lichtgroen mengsel ontstaat. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin de gesmolten boter. Roer alles goed door elkaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren