Cranachan

    Cranachan

    1keer bewaard
    20min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een populair Schots dessert met vele variaties en namen (bijvoorbeeld Cream Crowdie). De havermout wordt geroosterd en vervolgens door de licht-gezoete slagroom geschept. Hieroverheen gaan vervolgens nog wat bessen en een scheutje whisky. Sluit je avondmaal af met dit heerlijke traditionele recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 gr havermout
    • 250 ml (slag)room
    • 50 gr poedersuiker
    • 1/2 tl vanille-extract
    • 1 doosje verse bessen
    • 1 el whisky
    • 4 blaadjes verse munt ter garnering (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius/Gasovenstand 4. Verdeel de havervlokken in een dunne laag over een bakplaat en rooster ze zo'n 10 minuten in de oven totdat ze lichtbruin zijn. Zet weg en laat ze afkoelen. Als je ze van de bakplaat haalt koelen ze sneller af.
    2. Klop de room in een middelgrote kom op en schep er voorzichtig de poedersuiker, vanille-extract en geroosterde havermout doorheen. Verdeel het mengsel over 4 kommetjes en strooi er wat verse bessen overheen. Sprenkel er tenslotte wat whisky overheen en garneer met een blaadje munt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren