Curry met kip en sherry

    (87)

    Dit is het lekkerste recept voor kip kerrie dat je zelf kunt maken! En anders dan anders, want je voegt pindakaas en sherry toe!


    95 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 el plantaardige olie
    • 4 kipfilets, in stukjes gesneden
    • 8 el maïzena
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 1 grote ui, in stukjes gesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 125 ml (kook) sherry
    • 2 rundvlees bouillonblokjes
    • 125 gr pindakaas zonder stukjes
    • 3 el kerriepoeder
    • water
    • 1/2 tl gemalen gember
    • 250 ml kokosmelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Rol de stukjes kip door wat maïzena zodat alle kanten licht bedekt zijn en doe ze samen met de knoflook, ui, zout en peper in de pan. Voeg de sherry en de bouillonblokjes toe en laat de vloeistof een beetje indikken.
    2. Roer de pindakaas en kerriepoeder erdoor en voeg vervolgens zoveel water doe dat alles net onder water staat. Zet het vuur laag en laat 30 minuten sudderen. Roer als laatste de kokosmelk erdoor en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (87)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren