Inloggen Aanmelden

Curry met kip en sherry

Dit is het lekkerste recept voor kip kerrie dat je zelf kunt maken! En anders dan anders, want je voegt pindakaas en sherry toe!

Rebecca

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 2 el plantaardige olie
  • 4 kipfilets, in stukjes gesneden
  • 8 el maïzena
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 grote ui, in stukjes gesneden
  • zout en peper naar smaak
  • 125 ml (kook) sherry
  • 2 rundvlees bouillonblokjes
  • 125 gr pindakaas zonder stukjes
  • 3 el kerriepoeder
  • water
  • 1/2 tl gemalen gember
  • 250 ml kokosmelk

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

  1. Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Rol de stukjes kip door wat maïzena zodat alle kanten licht bedekt zijn en doe ze samen met de knoflook, ui, zout en peper in de pan. Voeg de sherry en de bouillonblokjes toe en laat de vloeistof een beetje indikken.
  2. Roer de pindakaas en kerriepoeder erdoor en voeg vervolgens zoveel water doe dat alles net onder water staat. Zet het vuur laag en laat 30 minuten sudderen. Roer als laatste de kokosmelk erdoor en serveer warm.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties