Currysaus

    Currysaus

    15keer bewaard
    1uur55min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Het recept voor deze smaakvolle kerriesaus kreeg ik van een Indiase vriendin. Heerlijk bij kikkererwten of groenten. De saus is heel goed in te vriezen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kg ui, versnipperd
    • 4 teentjes knoflook, geperst
    • 3 eetlepels gember, fijngesneden
    • 1 blik (400 gr) fijngehakte tomaten
    • 1 eetlepel gemalen kurkuma
    • 2 eetlepels komijn
    • 1 el garam masala
    • 1 eetlepel currypasta
    • 1 theelepel rode chilischilfers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur40min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Ui en knoflook in een grote sauspan onder water zetten en op een hoog vuur aan de kook brengen. Het vuur matig laag zetten, de pan afdekken en 45 minuten laten sudderen. Gember toevoegen en nogmaals 5 minuten laten sudderen.
    2. De uien in een keukenmachine of blender tot een gladde saus pureren. Een grote sauspan op matig hoog vuur zetten, tomaten toevoegen en kruiden met kurkuma, komijn, garam masala, currypasta en rode chilischilfers. Aan de kook brengen en vervolgens de gepureerde ui toevoegen. 45 minuten laten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren