Braziliaanse Kokoskip

    Braziliaanse Kokoskip

    23keer bewaard
    55min


    323 personen hebben dit gemaakt

    Een pikant kipgerecht met een verleidelijke geur. Een soort Latijns-Amerikaanse curry en dus een spannend alternatief!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 theelepel gemalen cayennepeper
    • 1 theelepel gemalen kurkuma
    • 1 theelepel korianderpoeder
    • 2 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 4 kipfilets
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse gember, fijngesneden
    • 2 groene chilipepers, ontlijst en fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 3 tomaten, ontzaad en in stukjes
    • 1 blikje (400 ml) vetarme kokosmelk
    • 1 bosje verse koriander, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een middelgrote kom komijn, cayennepeper, kurkuma en koriander mengen. Kip toevoegen, met zout en peper op smaak brengen en gelijkmatig inwrijven met de kruidenmix.
    2. In een koekenpan op een middelhoog vuur 1 eetlepel olijfolie verhitten. De kip 10-15 minuten aan elke kant garen tot het vlees wit is en het vleessap helder. Van het vuur nemen en apart zetten.
    3. De resterende olijfolie in de koekenpan verhitten. Ui, gember, chilipeper en knoflook 5 minuten laten garen. Tomaten toevoegen en 5-8 minuten laten doorkoken. Kokosmelk toevoegen en 5 minuten laten sudderen. Tijdens de laatste minuten de kip toevoegen en warm laten worden. Garneren met verse koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    wel de kruiden verdubbeld en met kippendij gemaakt is net wat sappiger maar heerljk recept - 04 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren