Dadelcake

    Dadelcake

    2keer bewaard
    1uur10min


    61 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke dadelcake, gemaakt zonder eieren.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 180 gr dadels, pitten verwijderd en fijngehakt
    • 200 gr bruine basterdsuiker
    • 55 gr boter of margarine
    • 250 ml kokend water
    • 220 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 tl baksoda
    • 2 tl vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een cakeblik (23x13 cm) in en bestuif licht met bloem.
    2. Doe de dadels, bruine suiker, margarine en kokende water in een grote kom en laat dit 15 minuten staan. Roer de meel, baksoda en vanille-extract erdoor en giet het beslag in het cakeblik.
    3. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten. Laat afkoelen voordat je hem serveert.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    vlaeminckm
    0

    lekker cake maar de temperatuur klopt echt niet. Gelukkig had ik dat snel in de gaten anders was hij zeker verkoold - 16 jun 2016

    MikevanSchendel
    0

    Hoi, leuk basis recept. Maar waarom bak je cake op 220 graden. Normaal max 180. Rond een uur. - 09 apr 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren