De lekkerste Chocolate Chip koekjes

    (4)
    30 minuten

    Deze klassieke Amerikaanse 'chocolate chip cookies' hebben een knapperige buitenkant en stevige, beetje taaie binnenkant.


    8666 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 225 gr zachte boter
    • 200 gr kristalsuiker
    • 225 gr bruine basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 375 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 2 theelepels heet water
    • 1/2 theelepel zout
    • 350 gr pure chocolade (grof gehakt)
    • 125 gr fijngehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4).
    2. Meng de boter, witte suiker en bruine suiker tot een gladde massa. Klop de eieren er een voor een doorheen en roer vervolgens het vanille-extract erdoor. Los de baksoda op in het hete water en voeg dit samen met het zout aan het beslag toe. Roer de bloem, chocolade stukjes en walnoten erdoor. Schep met een lepel bergjes deeg op een bakplaat (hoeft niet ingevet te worden, je kunt de bakplaat eventueel bedekken met bakpapier).
    3. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de buitenkant mooi bruin is.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Video

    Chocolate chip cookies
    Chocolate chip cookies

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Beoordelingen in het Nederlands (4)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren