De lekkerste Chocolate Chip koekjes

2beoordelingen
60keer bewaard
30min


8621 personen hebben dit gemaakt

Deze klassieke Amerikaanse 'chocolate chip cookies' hebben een knapperige buitenkant en stevige, beetje taaie binnenkant.

Dora

Ingrediënten
Porties: 24 

  • 225 gr zachte boter
  • 200 gr kristalsuiker
  • 225 gr bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 375 gr bloem
  • 1 theelepel baksoda
  • 2 theelepels heet water
  • 1/2 theelepel zout
  • 350 gr pure chocolade (grof gehakt)
  • 125 gr fijngehakte walnoten

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4).
  2. Meng de boter, witte suiker en bruine suiker tot een gladde massa. Klop de eieren er een voor een doorheen en roer vervolgens het vanille-extract erdoor. Los de baksoda op in het hete water en voeg dit samen met het zout aan het beslag toe. Roer de bloem, chocolade stukjes en walnoten erdoor. Schep met een lepel bergjes deeg op een bakplaat (hoeft niet ingevet te worden, je kunt de bakplaat eventueel bedekken met bakpapier).
  3. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de buitenkant mooi bruin is.

Baksoda

Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

Video

Chocolate chip cookies
Chocolate chip cookies

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

juliannesophie
2

LEKKER EN MAKKELIJK EN LEUK.......ALS JE DIT LEEST MAAK HET DAN - 21 dec 2013

RoeliePost
0

Dit is het beste recept ooit! ik heb hem nu al wel 5 keer gemaakt in het afgelopen jaar. ik gebruik alleen in plaats van pure chocola melk chocolade en van die belgische smelt chocolade dus hoef niks te snijden. Ook hak ik de walnoten altijd wat kleiner. maar heerlijk zijn ze zeker! - 29 jul 2015

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties