De lekkerste Chocolate Chip koekjes

    De lekkerste Chocolate Chip koekjes

    76keer bewaard
    30min


    8661 personen hebben dit gemaakt

    Deze klassieke Amerikaanse 'chocolate chip cookies' hebben een knapperige buitenkant en stevige, beetje taaie binnenkant.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 225 gr zachte boter
    • 200 gr kristalsuiker
    • 225 gr bruine basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 375 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 2 theelepels heet water
    • 1/2 theelepel zout
    • 350 gr pure chocolade (grof gehakt)
    • 125 gr fijngehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4).
    2. Meng de boter, witte suiker en bruine suiker tot een gladde massa. Klop de eieren er een voor een doorheen en roer vervolgens het vanille-extract erdoor. Los de baksoda op in het hete water en voeg dit samen met het zout aan het beslag toe. Roer de bloem, chocolade stukjes en walnoten erdoor. Schep met een lepel bergjes deeg op een bakplaat (hoeft niet ingevet te worden, je kunt de bakplaat eventueel bedekken met bakpapier).
    3. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de buitenkant mooi bruin is.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Video

    Chocolate chip cookies
    Chocolate chip cookies

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    3

    LEKKER EN MAKKELIJK EN LEUK.......ALS JE DIT LEEST MAAK HET DAN - 21 dec 2013

    RoeliePost
    2

    Dit is het beste recept ooit! ik heb hem nu al wel 5 keer gemaakt in het afgelopen jaar. ik gebruik alleen in plaats van pure chocola melk chocolade en van die belgische smelt chocolade dus hoef niks te snijden. Ook hak ik de walnoten altijd wat kleiner. maar heerlijk zijn ze zeker! - 29 jul 2015

    TalithaLaane
    1

    Ik heb ze nu al ongelofelijk vaak gemaakt; wat een geweldig recept! (Ik vervang ook de pure chocola voor melk chocola) - 24 apr 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren