Braziliaanse Picadillo

    Braziliaanse Picadillo

    38keer bewaard
    2uur


    111 personen hebben dit gemaakt

    Mijn favoriete tante leerde me dit heerlijk, geurige recept kennen. De afgelopen jaren wijzigde ik het recept een beetje en op deze manier vindt mijn gezin het het lekkerst. Een lekker alternatief voor chili con carne en makkelijk in te vriezen. Probeer het eens met een geroosterde aardappel!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 7 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 3 middelgrote uien, fijngesneden
    • 2 kleine groene chilipepers, fijngesneden
    • 1 1/2 kg mager rundergehakt
    • 175 gr groene olijven, ontpit en gehalveerd
    • 140 gr kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
    • 4 eetlepels witte wijnazijn
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 theelepel gemalen kruidnagel
    • 2 gedroogde laurierblaadjes
    • 1/4 theelepels hot pepper saus
    • 3 blikjes (400 gr) tomaatblokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. In een grote stoofpan op een middelhoog vuur 1 eetlepel olijfolie verhitten. Knoflook, ui, chilipeper sauteren tot de ui doorzichtig is. In een kom scheppen en apart zetten. In dezelfde pan de resterende olijfolie toevoegen en daarin het gehakt bruin aanbraden.
    2. In een aparte sauspan olijven, kappertjes, azijn, zout, peper, kaneel, kruidnagel, laurier en hot saus aan de kook brengen en op een middelhoog vuur 10 minuten laten sudderen.
    3. De olijvenmix en uienmix bij het gehakt voegen. Tomaten erdoor roeren en 1 uur op een middelhoog vuur en onder regelmatig roeren doorkoken.

    Tip:

    Als je geen hot pepper saus hebt, kun je dit ook vervangen door een snufje cayennepeper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Dit ging er goed in na een partijtje voetballen. Ik had het al een dag tevoren gemaakt en het smaakte de volgende dag nog lekkerder. - 23 sep 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren