Driedubbele gemberkoekjes

    Driedubbele gemberkoekjes

    9keer bewaard
    35min


    261 personen hebben dit gemaakt

    De lekkerste gemberkoekjes met de meest volle smaak die ik ooit gegeten heb. Hét perfecte koekje bij de thee.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 175 gr boter
    • 225 gr bruine suiker
    • 1 ei
    • 4 eetlepels suikerstroop
    • 275 gr bloem
    • 1 dessertlepel gemberpoeder
    • 2 tl baksoda
    • 1/2 tl zout
    • 1 1/2 eetlepel verse gember, fijngesneden
    • 50 gr gesuikerde gember, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een grote kom boter en basterdsuiker tot een romige, gladde consistentie opkloppen. Eieren en suikerstroop erdoor kloppen. Bloem, gember, baksoda en zout vermengen en met een houten lepel door de botermix mengen. Verse en gekristalliseerde gember erdoor mengen. Afdekken en het deeg minstens 2 uur of een nacht in de koelkast zetten.
    2. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Het deeg in balletjes van 2,5 cm rollen en met een tussenruimte van 5 cm over niet-ingevette bakplaten verdelen.
    3. 10 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de koekjes licht gebruind zijn. Op roosters laten afkoelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren