Eenvoudige chocoladecake zonder meel

    Eenvoudige chocoladecake zonder meel

    76keer bewaard
    45min


    699 personen hebben dit gemaakt

    Perfect voor chocoladeliefhebbers! Een heerlijke cake die eenvoudig te maken is en ook geschikt is voor mensen die geen gluten mogen eten. Serveer de cake warm met wat ijs of slagroom, of strooi er alleen wat poedersuiker overheen. Ik bestuif de cakevorm met wat cacaopoeder zodat er geen witte vlekken op de cake achterblijven en hij helemaal glutenvrij is. Je kunt wat glazuur of gesmolten chocola over de bovenkant gieten. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 120 gr pure chocolade
    • 120 gr boter
    • 150 gr suiker
    • 50 gr cacaopoeder
    • 3 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C. Vet een ronde cakevorm (20 cm doorsnee) in en bestuif licht met cacaopoeder.
    2. Smelt de chocolade en boter au-bain-marie. Zet het vuur uit, roer de suiker, cacaopoeder, eieren en vanille-extract erdoor en giet het in de cakevorm.
    3. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake eerst 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem eruit haalt en verder laat afkoelen op een rooster. Je kunt de plakjes cake eerst 20-30 seconden opwarmen in de magnetron voordat je serveert.

    Video

    Chocoladecake zonder meel
    Chocoladecake zonder meel

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    van
    8

    Lijkt me heerlijk - 15 aug 2012

    Aukje74
    van
    2

    De cake komt net uit de oven, gemaakt voor een vriendinnetje die geen gluten mag en zelf niet zo creatief is met bakken, dus dan doe ik dat maar ;-) Hij is wel iets aan de platte kant, omdat mijn springvorm wat groter is, maar hij is heerlijk! - 22 okt 2014

    Kippekop
    van
    1

    Lekker, maar ik deed er 150 gr. Meel, bakpoeder en gist bij, ook lekker, maar dan moet je wel tegen gluten kunnen - 01 jul 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren