Braziliaanse stoofpot van zwarte bonen

    Braziliaanse stoofpot van zwarte bonen

    22keer bewaard
    45min


    440 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept kunt u met of zonder vlees bereiden. Heet opdienen met een geroosterd brood en een knapperige spinaziesalade.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel koolzaadolie
    • 110 gr chorizo, in stukjes
    • 140 gr gekookte ham, in stukjes
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 zoete aardappelen, geschild en in stukjes
    • 1 rode paprika, in stukjes
    • 2 blikjes (400 gr) tomaatblokjes
    • 1 kleine groene chilipeper, fijngesneden
    • 350 ml water
    • 2 blikjes (400 gr) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 mango, geschild, ontpit en in stukjes
    • 1/2 bosje verse koriander, fijngesneden
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. In een grote pan op een middelhoog vuur de olie verhitten en daarin chorizo en ham 5 minuten braden. Ui toevoegen en bakken tot deze gaar is. Knoflook toevoegen en bakken tot deze gaar is, vervolgens de mix van zoete aardappel, rode paprika, tomaat, chilipeper en water toevoegen. Aan de kook brengen, vuur laag zetten, afdekken en in 15 minuten de aardappel gaar sudderen.
    2. De bonen toevoegen en in een open pan verhitten. Mango en koriander toevoegen en met zout op smaak brengen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 14 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren