Eenvoudige kip dopiaza

    Eenvoudige kip dopiaza

    23keer bewaard
    45min


    66 personen hebben dit gemaakt

    Dit is geen gewone zelfgemaakte curry. Een Indiase dame die het voor haar hele familie maakt, leerde me dit gerecht (maharaja curry) bereiden. Dopiaza betekent 2 uien, die u inderdaad in dit eenvoudige, maar heerlijke recept vindt. In plaats van kip kunt u lamsvlees gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 el plantaardige olie
    • 1 tl komijn zaad
    • 2 grote uien, gehakt
    • 1 tl gemalen kurkuma
    • 1 theelepel cayennepeper naar smaak
    • 1 tl garam masala
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 1 eetlepel gember, fijngesneden
    • 5 tomaten, geschild, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 500 gr kipfilet, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. In een grote sauspan op een middelhoog vuur de olie verhitten en daarin het komijnzaad bakken tot het begint te springen (20-45 seconden). Ui erdoor roeren en in ong. 5 minuten goudbruin bakken. Kurkuma, cayennepeper, garam masala, knoflook en gember erdoor roeren en 1-2 minuten bakken tot de geuren vrijkomen.
    2. Het mengsel met tomaat in een blender tot een gladde saus pureren. Terugschenken in de sauspan en kip toevoegen. Zachtjes laten sudderen tot de kip gaar is (ong. 20 minuten). Tijdens het koken eventueel water toevoegen zodat de curry de gewenste consistentie houdt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Het recept is prima, ik voeg er wel wat kokosmelk aan toe. - 25 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren