Eenvoudige vegetarische samosas

    Eenvoudige vegetarische samosas

    14keer bewaard
    45min


    55 personen hebben dit gemaakt

    Snelle vegetarische samosas gevuld met kikkererwten en kerrie. Je kunt de hoeveelheid currypasta die je gebruikt aanpassen aan jouw eigen smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 1 el plantaardige olie
    • 1/2 ui, gehakt
    • 4 blikken (400 gr) kikkererwten, uitgelekt
    • 2 el currypasta (bijvoorbeeld van Thai Kitchen)
    • 120 ml appelsap
    • 425 gr bladerdeegvelletjes uit de diepvries
    • 4 el bloem (voor het bestuiven van het werkblad)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4).
    2. Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Fruit de ui ongeveer 5 minuten aan tot hij lichtbruin is. Zet het vuur lager en voeg de kikkererwten toe. Roer de currypasta door het appelsap heen totdat een glad mengsel ontstaat en voeg vervolgens aan de pan toe. Laat onder af en toe roeren het mengsel 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg wat extra water of appelsap toe als het te droog wordt.
    3. Snij ieder velletje bladerdeeg in 3 rechthoeken van gelijke grootte en snij deze vervolgens allemaal doormidden (je hebt nu 18 stukjes in totaal). Bestuif een schone, gladde ondergrond licht met bloem en rol ieder stukje uit totdat hij twee keer zo groot is. Bestuif de velletjes indien nodig met bloem zodat ze niet aan de deegroller blijven plakken. Schep wat van de vulling in het middel van ieder vierkantje en vouw ze dubbel. Druk de randjes goed aan zodat de vulling er niet uit kan lopen en leg ze op een bakplaat met anti-aanbaklaag.
    4. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven totdat ze lichtbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren