Eggnog (eierpunch)

    Eggnog (eierpunch)

    9keer bewaard
    8uur10min


    41 personen hebben dit gemaakt

    Deze zelfgemaakte eggnog, waar rum en whisky aan toegevoegd is, zal je blij stemmen. Perfect voor tijdens de kerstdagen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 950 ml halfroom of kookroom light (ong. 12% vet)
    • 200 gr suiker
    • 11 eierdooiers, losgeklopt
    • 1 tl vanille-extract
    • 475 ml slagroom
    • 160 ml bruine rum
    • 125 ml whisky
    • 450 ml vanille-ijs

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 8uur10min  ›  Klaar in:8uur10min 

    1. Warm in een steelpannetje op laag vuur de halfroom en de suiker op. Klop de eierdooiers erdoor en warm net zolang door totdat het een lichte custard wordt. Laat het niet koken! Zet het vuur uit, laat het afkoelen en zet het vervolgens een hele nacht in de koelkast.
    2. Haal het mengsel uit de koelkast en roer vanille-extract, slagroom bruine rum, whisky en vanille-ijs erdoor. Serveer het koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    HenrietteIM
    0

    Koffieroom en slagroom? Of/en? Ik ben wel van plan dit recept te maken, maar ik ben niet zeker van deze lijst ingrediënten. - 26 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties