Emily's beroemde Tiramisu

    Emily's beroemde Tiramisu

    36keer bewaard
    1uur5min


    141 personen hebben dit gemaakt

    Als je op zoek bent naar een luxueuze Tiramisu die in een restaurant zo op de menukaart zou kunnen staan, dan heb je hem gevonden. Hij zal zo'n indruk maken dat jouw gasten er de komende jaren over blijven spreken. Hij is eenvoudiger in elkaar te zetten als je een glazen schaal gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Lange vingers
    • 5 eieren, dooiers en eiwit gescheiden
    • 150 gr basterdsuiker
    • 125 gr bloem
    • 1 tl vanille-extract
    • 100 gr poedersuiker om mee te bestuiven
    • Siroop
    • 175 gr basterdsuiker
    • 250 ml kokend water
    • 125 ml espresso of sterke filterkoffie
    • 4 el bruine rum
    • Vulling
    • 225 gr mascarpone
    • 150 gr poedersuiker
    • 4 el bruine rum
    • 1 tl vanille-extract
    • 500 ml slagroom
    • Topping
    • 50 gr pure chocolade, geraspt
    • 2 el poedersuiker om mee te bestuiven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius/Gasovenstand 4. Bekleed bakplaat met bakpapier.
    2. Klop de eierdooiers en 4 el basterdsuiker in een middelgrote kom met een staafmixer tot een dik en bleek mengsel. Klop in een ander kommetje de eiwitten licht op (was de kloppers goed schoon en vetvrij voordat je ze gebruikt) en voeg geleidelijk, terwijl je blijft kloppen, de resterende basterdsuiker toe. Als het eiwit opgeklopt is, schep dan het eierdooiermengsel er doorheen en schep vervolgens voorzichtig de bloem en 1 tl vanille-extract erdoor. Het beslag moet er nu dik en lichtgeel uitzien.
    3. Leg een springvorm (23 cm doorsnee) op een kant van het bakpapier en trek met een pen een lijn om de buitenkant. Leg de vorm nu aan de andere kant en doe hetzelfde. Het bakpapier heeft nu twee cirkels met een doorsnede van 23 cm. Vul de twee cirkels met het beslag (gebruik hiervoor een spuitzak), het beslag moet overal ongeveer 75 mm dik zijn.
    4. Schep het overgebleven beslag in een spuitzak en gebruik een spuitje met een gaatje dat 0,75 cm breed is. Trek op een ander stuk bakpapier met een pen twee parallelle lijnen die 7 cm uit elkaar liggen. Spuit hiertussen vingers van precies 7 cm lang, net zo lang totdat al het beslag op is. Deze worden voor de buitenkant van de Tiramisu gebruikt. Waarschijnlijk zal je teveel vingers hebben.
    5. Bak 10-15 minuten in een voorverwarmde oven totdat ze stevig maar niet bruin zijn. Haal ze uit de oven en bestrooi ruim met suiker. Zet ze weg om ze af te laten koelen.
    6. Voor de siroop roer je de basterdsuiker, kokend water, koffie en rum door elkaar totdat alle suiker is opgelost. Zet apart.
    7. Voor de vulling roer je mascarpone, 200 gr poedersuiker, rum en 1 tl vanille-extract in een grote kom door elkaar. Meng alles goed door elkaar tot een glad mengsel en schraap ook over de bodem van de kom om eventuele klontjes te verwijderen. Klop langzaam de slagroom erdoor. Klop het mengsel stijf met een elektrische mixer. Stop onmiddellijk met kloppen zodra je korreltjes begint te zien.
    8. Om de tiramisu samen te stellen doe je het volgende: bedek de zijkanten van een springvorm (23 cm doorsnee) met bakpapier en leg een lange vinger-cirkel op de bodem. Smeer ruim in met de siroop maar laat het niet volledig nat worden. Plaats de 7 cm lange lange vingers in de lengte tegen de binnenzijkant van de springvorm zodanig dat de hele zijkant bedekt is met lange vingers. Smeer ruim in met de siroop.
    9. Verdeel de helft van de vulling over de lange vinger cirkel die op de bodem van de springvorm ligt. Leg de tweede lange vingercirkel hier bovenop en smeer in met de siroop totdat de lange vingers verzadigd zijn. Verdeel de rest van de vulling hierover en strijk mooi glad. Bestrooi met wat gemalen chocola en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
    10. Haal de zijkant van de vorm en verwijder het bakpapier. Bestuif met wat poedersuiker vlak voordat je de tiramisu serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren