Brioche

    Brioche

    19keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een brood bereid met eieren, gemakkelijk om te maken door het deeg in de broodbakmachine te laten kneden.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 80 ml warm water (45°C)
    • 3 eieren
    • 2 eierdooiers
    • 175 gr boter, op kamertemperatuur
    • 425 gr witte bloem
    • 4 eetlepels suiker
    • 1/2 theelepel droge gist
    • het wit van 1 ei
    • 2 eetlepels water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. De eerste 7 ingrediënten volgens de aanwijzingen van de fabrikant aan de broodmachine toevoegen. Selecteer het deegmenu.
    2. Het bereide deeg op een bebloemd oppervlak 5-10 keer kneden. In 2 of 3 delen verdelen. Met de hand in kabels rollen. De kabels vlechten of knopen en op een bakplaat met bakpapier leggen. Op een warme plek tot verdubbeld volume laten rijzen.
    3. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 1 eiwit met water opkloppen en daarmee de bovenkant van het brood besmeren.
    4. In ong. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren