Enge heksenvingers

    Enge heksenvingers

    80keer bewaard
    55min


    944 personen hebben dit gemaakt

    De kinderen zullen dol zijn op deze griezelige koekjes. Perfect voor Halloween! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 225 gr zachte boter
    • 125 gr (witte basterd)suiker
    • 1 ei
    • 1 theelepel amandelextract
    • 1 tl vanille-extract
    • 350 gr bloem
    • 1 tl bakpoeder
    • 1 tl zout
    • 100 gr hele amandelen
    • 1 tube rood decoratieglazuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Boter, suiker, ei, amandelextract en vanille-extract met een elektrische mixer vermengen. Geleidelijk bloem, bakpoeder en zout toevoegen en blijven mixen. 20-30 minuten in de koelkast koud laten worden.
    2. De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 3. Bakplaten licht invetten.
    3. Het deeg in kleine porties uit de koelkast halen en in volle theelepelgrote stukken over vetvrij papier verdelen. Gebruik het papier om van het deeg dunne vingers te vormen. Een amandel als lange vingernagel in 1 uiteinde drukken. Het uiteinde en halverwege een beetje samendrukken om knoken te vormen. U kunt op die plekken ook met een scherp mes sneetjes maken om ze meer op vingers te laten lijken. De gevormde koekjes over de bakplaten verdelen.
    4. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de koekjes licht goudkleurig zijn.
    5. De amandel van het uiteinde halen en een beetje rood glazuur in de holte smeren. De amandel weer in de holte drukken zodat het glazuur over de vinger loopt.

    Video

    Enge heksenvingers
    Enge heksenvingers

    Recent bekeken

    Beoordelingen (8)

    van
    18

    geweldig succes en leuk om te maken - 03 nov 2010

    van
    12

    Superrecept! En heerlijk filmpje. Ik denk dat ik maar eens een bord bij mijn weg ga zetten zodat ze me weten te vinden dit jaar want ik ga ze zeker maken! - 28 okt 2013

    van
    10

    Super tof ga ze morgen maken met de kleinkinderen! - 29 okt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren