Erics cheesecake op New Yorkse wijze

    Erics cheesecake op New Yorkse wijze

    9keer bewaard
    1uur40min


    131 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor cheesecake op New Yorkse wijze kan zich meten met de allerbeste! Het heeft een amandel smaak in plaats van citroen en de cake is erg vol van smaak. Hij heeft geen bodem van koekjes dus de decadente smaak komt vol tot zijn recht. De cake is genoeg voor 16 personen en kan het beste geserveerd worden met verse stukjes fruit of besjes en versgeklopte slagroom.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 200 gr zachte roomkaas
    • 225 gr zachte, ongezouten boter
    • 350 gr zure room
    • 120 ml (slag)room (met een zo hoog mogelijk vetgehalte)
    • 350 gr basterdsuiker
    • 2 el maizena
    • 1 1/2 el amandel-likeur (bijvoorbeeld Amaretto Disaronno)
    • 1 tl vanille-extract
    • 5 eieren
    • 1 eierdooier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Plaats het ovenrooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (Gasovenstand 5). Bekleed de buitenkant van een springvorm (met een diameter van 23 centimeter) met aluminiumfolie. Smeer de binnenkant van de vorm ruim in met boter.
    2. Klop in een grote kom de roomkaas en boter tot een glad mengsel. Roer de suiker en maizena erdoor en klop vervolgens de zure room en room erdoor. Voeg de likeur en vanille-extract toe en roer de eieren en de eierdooier er een voor een doorheen (zorg ervoor dat alles goed gemengd is voordat je het volgende ei toevoegt). Giet het mengsel in de springvorm.
    3. Pak een grote, diepe, braadslee en zet hierin de springvorm (er moet in ieder geval 2 cm ruimte aan alle kanten rond de springvorm zijn). Giet warm water in de braadslee en maak zo een bakje voor de cake (dit voorkomt dat er scheuren in de cheescake ontstaan). Bak de cake 70 minuten in het midden van de oven.
    4. Zet de oven uit en laat de cake met de deur open 1 uur lang afkoelen. Haal de cake uit het bad en laat hem minimaal 3 uur lang in de koelkast opstijven voordat je hem uit de springvorm haalt.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren