Fettuccine met basilicum en brie

    Fettuccine met basilicum en brie

    55keer bewaard
    25min


    122 personen hebben dit gemaakt

    Verrukkelijk en romig; een gerecht op basis van verse en eenvoudige ingrediënten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 300 gr fettuccine pasta
    • 4 grote tomaten, zaad verwijderd en in stukjes
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 150 gr brie, in stukjes
    • een flinke hand verse basilicum, fijngesneden
    • 5 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel rode wijnazijn
    • 1/2 tl zout
    • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
    • 2 el geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een grote kom tomaat, fijngesneden knoflook, brie, fijngesneden basilicum, olijfolie, azijn, zout en peper. Goed mengen en op kamertemperatuur laten staan.
    2. In een grote pan gezouten water op hoog vuur de fettuccine in ong. 12 minuten al dente koken.
    3. Afgieten, weer in de pan doen en de saus erdoor scheppen. Roeren tot de brie gesmolten en warm is. Geraspte Parmezaanse kaas erover strooien en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    1

    Heel lekker recept! Ook lekker koud - 03 jan 2012

    Gina
    van
    1

    Heerlijk eenvoudig gerecht, ik had niet gedacht dat brie en pasta zo lekker bij elkaar smaken! - 19 aug 2010

    Ernameme
    van
    0

    Voor zo een eenvoudig recept, was het heel lekker. Wordt zeker nog eens gemaakt. - 06 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren