Fluweelzacht Chocoladeijs

    Fluweelzacht Chocoladeijs

    39keer bewaard
    15min


    261 personen hebben dit gemaakt

    Als je van chocoladeijs houdt dan zul je van dit recept dat doet denken aan een bevroren mousse, smullen. Het recept bevat rauwe eieren. Er wordt geadviseerd dat zwangere vrouwen, kleine kinderen en ouderen beter geen rauwe eieren kunnen eten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 125 gr suiker
    • 5 el cacaopoeder van goede kwaliteit
    • 3 eierdooiers, geklopt
    • 600 ml (slag)room (probeer room te vinden met een zo hoog mogelijk vetgehalte, bij voorkeur 40%)
    • 50 gr pure chocola, fijngeraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Roer de suiker en cacao door elkaar in een grote kom. Voeg de eierdooiers toe en meng door elkaar met een mixer. Voeg beetje bij beetje de room toe, ondertussen goed blijven roeren. Laat het mengsel in de koelkast opstijven.
    2. Terwijl het roommengsel in de koelkast staat, rasp je de chocola met behulp van een keukenmachine of keukenrasp heel fijn. Roer dit door het roommengsel heen en maak er vervolgens ijs van met behulp van een elektrische ijsmaakmachine.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    MeetjeEs
    van
    1

    Ik vond het een onwijs goed recept. Heb het vorig jaar al een paar keer gemaakt, ook voor mijn gasten. Ik heb niemand horen klagen en de bak was eerder op dan verwacht. Super lekker ijs! Ga hem vanavond weer maken!! :D - 20 mei 2014

    SandyVanDenBleeken
    0

    Super lekker ijs! Iedereen die ik liet proeven gaf het een dikke 10 op 10 en mijn pa vroeg om meteen een kilo extra te maken :D - 21 aug 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren