Frittata van matzes en spinazie

    Frittata van matzes en spinazie

    7keer bewaard
    15min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit eenvoudige gerecht eten we vaak als lunch tijdens de Pesach.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 500 gr diepvries spinazie
    • 3 matzes
    • 4 losgekopte eieren
    • zout en peper naar smaak
    • 1 snufje gemalen nootmuskaat
    • 3 el boter
    • 2 el geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Warm de spinazie op in een pan met 120 ml water (de spinazie moet helemaal ontdooid zijn). Giet de spinazie af, maar vang de helft van het kookvocht op in een bakje en zet dit apart.
    2. Verkruimel de matzes en stop ze in een middelgrote mengkom. Voeg de spinazie toe en giet het opgevangen kookvocht er overheen. Meng alles goed door elkaar totdat de stukjes matze zacht geworden zijn. Voeg de Parmezaanse kaas, eieren, zout, nootmuskaat en peper toe.
    3. Verwarm de boter in een grote koekenpan en voeg het spinaziemengsel toe. Bak 5 minuten per kant (zonder deksel op de pan) op middelmatig vuur of zet het even onder de grill. Strooi er wat Parmezaanse kaas over en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren