Frittata van matzes en spinazie

    (5)

    Dit eenvoudige gerecht eten we vaak als lunch tijdens de Pesach.


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 500 gr diepvries spinazie
    • 3 matzes
    • 4 losgekopte eieren
    • zout en peper naar smaak
    • 1 snufje gemalen nootmuskaat
    • 3 el boter
    • 2 el geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Warm de spinazie op in een pan met 120 ml water (de spinazie moet helemaal ontdooid zijn). Giet de spinazie af, maar vang de helft van het kookvocht op in een bakje en zet dit apart.
    2. Verkruimel de matzes en stop ze in een middelgrote mengkom. Voeg de spinazie toe en giet het opgevangen kookvocht er overheen. Meng alles goed door elkaar totdat de stukjes matze zacht geworden zijn. Voeg de Parmezaanse kaas, eieren, zout, nootmuskaat en peper toe.
    3. Verwarm de boter in een grote koekenpan en voeg het spinaziemengsel toe. Bak 5 minuten per kant (zonder deksel op de pan) op middelmatig vuur of zet het even onder de grill. Strooi er wat Parmezaanse kaas over en serveer direct.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (5)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 11 collecties