Gebakken kool met bacon

    Gebakken kool met bacon

    2keer bewaard
    25min


    643 personen hebben dit gemaakt

    Kool en ui gebakken in het vet van bacon en geserveerd met een scheut ciderazijn; niet bepaald gezond, maar wel erg lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 plakjes bacon, fijngesneden
    • 1/2 ui, in schijfjes
    • 1 kleine kool, in dunne reepjes
    • 2 eetlepels water
    • 1 mespuntje suiker
    • zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepels appelazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de bacon gaar bakken. Bacon uit de pan scheppen en apart zetten.
    2. Ui in het hete spekvet zacht bakken. Kool toevoegen, water erdoor roeren en een mespuntje suiker, zout en peper. Bakken tot de kool slap wordt (ong. 15 minuten). Bacon erdoor roeren. Een scheut azijn erover schenken en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Was erg lekker - 08 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren