Eenvoudige vanillecake

    Eenvoudige vanillecake

    21keer bewaard
    50min


    2972 personen hebben dit gemaakt

    Dit is de eenvoudigste cake die ik ooit gemaakt heb en erg geschikt om samen met kinderen te maken. Ik heb het in kleine papieren cakevormpjes gebakken. Je kunt het met ijs serveren of met aardbeien en verse slagroom.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr suiker
    • 115 gr boter
    • 2 eieren
    • 2 tl vanille-extract
    • 200 gr bloem
    • 1 3/4 tl bakpoeder
    • 120 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasovenstand 4). Vet een cakevorm in in met boter en bestuif licht met bloem, of bedek een bakplaat met papieren (muffin)vormpjes.
    2. Meng in een middelgrote kom de suiker en boter. Klop een voor een de eieren erdoor en roer tenslotte het vanille-extract erdoor. Meng in een ander kommetje de bloem en bakpoeder door elkaar en voeg dit toe aan het eiermengsel. Roer alles goed door elkaar en voeg als laatste de melk toe tot een glad mengsel ontstaat. Giet het mengsel in de cakevorm of schep het met een lepel in de papieren vormpjes.
    3. Bak 30-40 minuten in de voorverwarmde oven (wellicht langer als je een cakevorm gebruikt). De cake is klaar als de bovenkant terugveert als je het lichtjes indrukt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    anna77
    van
    3

    Ik heb zelfrijzend bakmeel gebruikt in plaats van bloem en bakpoeder. Prima recept :-) Je kunt het vanille extract ook door een of twee zakjes vanillesuiker vervangen. - 22 jan 2013

    van
    3

    jaja 40 min..na 50 min op180 is ie nogsteeds zacht van binnen.. - 13 nov 2010

    eefje2001
    van
    2

    llleeekkkkeeeerrr - 17 mei 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren