Inloggen Aanmelden

Geroerbakte boerenkool met broccoli

  • 1beoordeling
  • 14keer bewaard
  • 10min

Een verrukkelijk, vullend, calorie-arm bijgerecht dat bij elke maaltijd past.

BILLINLA

Ingrediënten
Porties: 6 

  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 7 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden (eventueel)
  • 1 verse broccoli, fijngesneden
  • 1 stronk boerenkool of zwarte kool (palmkool), stam verwijderd en fijngesneden
  • 2 zongedroogde tomaten, in dunne reepjes
  • het sap van 2 limoenen
  • zout

Bereidingswijze
Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

  1. In een grote wok of koekenpan op een hoog vuur de olijfolie verhitten en daarin knoflook en chilipeper 2 minuten frequent roerend bakken. Broccoli erdoor roeren en 1 minuut bakken. Boerenkool toevoegen en 2 minuten frequent roerend bakken. Zongedroogde tomaat erdoor roeren, limoensap en zout en alles goed door elkaar scheppen.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

stroopwafel
5

heerlijk en gezond. Er zijn dus ook andere gerechten met boerenkool dan stamppot :-). Ik heb de boerenkool even kort voorgekookt, omdat de broccoli anders tijdens het roerbakken sneller gaar is dan de boerenkool. - 11 jan 2010

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties