Geroerbakte boerenkool met broccoli

    Geroerbakte boerenkool met broccoli

    23keer bewaard
    10min


    100 personen hebben dit gemaakt

    Een verrukkelijk, vullend, calorie-arm bijgerecht dat bij elke maaltijd past.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
    • 7 teentjes knoflook, in plakjes
    • 1 rode chilipeper, fijngesneden (eventueel)
    • 1 verse broccoli, fijngesneden
    • 1 stronk boerenkool of zwarte kool (palmkool), stam verwijderd en fijngesneden
    • 2 zongedroogde tomaten, in dunne reepjes
    • het sap van 2 limoenen
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. In een grote wok of koekenpan op een hoog vuur de olijfolie verhitten en daarin knoflook en chilipeper 2 minuten frequent roerend bakken. Broccoli erdoor roeren en 1 minuut bakken. Boerenkool toevoegen en 2 minuten frequent roerend bakken. Zongedroogde tomaat erdoor roeren, limoensap en zout en alles goed door elkaar scheppen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    stroopwafel
    6

    heerlijk en gezond. Er zijn dus ook andere gerechten met boerenkool dan stamppot :-). Ik heb de boerenkool even kort voorgekookt, omdat de broccoli anders tijdens het roerbakken sneller gaar is dan de boerenkool. - 11 jan 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren