Geroerbakte boerenkool met broccoli

    Geroerbakte boerenkool met broccoli

    Foto recept: Geroerbakte boerenkool met broccoli
    7

    Geroerbakte boerenkool met broccoli

    (104)
    10min


    101 personen hebben dit gemaakt

    Een verrukkelijk, vullend, calorie-arm bijgerecht dat bij elke maaltijd past.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
    • 7 teentjes knoflook, in plakjes
    • 1 rode chilipeper, fijngesneden (eventueel)
    • 1 verse broccoli, fijngesneden
    • 1 stronk boerenkool of zwarte kool (palmkool), stam verwijderd en fijngesneden
    • 2 zongedroogde tomaten, in dunne reepjes
    • het sap van 2 limoenen
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. In een grote wok of koekenpan op een hoog vuur de olijfolie verhitten en daarin knoflook en chilipeper 2 minuten frequent roerend bakken. Broccoli erdoor roeren en 1 minuut bakken. Boerenkool toevoegen en 2 minuten frequent roerend bakken. Zongedroogde tomaat erdoor roeren, limoensap en zout en alles goed door elkaar scheppen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (104)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    stroopwafel
    6

    heerlijk en gezond. Er zijn dus ook andere gerechten met boerenkool dan stamppot :-). Ik heb de boerenkool even kort voorgekookt, omdat de broccoli anders tijdens het roerbakken sneller gaar is dan de boerenkool.  -  11 jan 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren