Broccoli in amandel-citroen botersaus

    (228)
    15 minuten

    Met dit recept maakt u snel en simpel een bijgerecht met broccoli. U kunt ook diepvries broccoli gebruiken.


    259 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 krop verse broccoli, in roosjes gesneden
    • 60 gr boter, gesmolten
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 theelepel citroenrasp
    • 30 gr amandelschilfers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. De broccoli in 4-8 minuten gaar stomen of koken, dan afgieten.
    2. In een kleine sauspan op een middelhoog vuur de boter smelten. Van het vuur halen, citroensap, citroenrasp en amandelen toevoegen. De warme broccoli erdoor scheppen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (228)

    Beoordelingen in het Nederlands (4)

    marian
    van
    2

    Ik heb dit als bijgerecht bij biefstuk gemaakt en vond het erg geslaagd! De amandelschilfers geven het nog een extra apart tintje. Lekker knapperig. Je kunt er frietjes, gebakken of gekookte aardappels bij geven.  -  01 dec 2009

    1

    Heerlijk, zelfs zoonlief heeft twee keer opgeschept.  -  07 jan 2015

    van
    1

    Heerlijk, niet moeilijk en snel klaar  -  30 aug 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren