Gerookte groenten van de barbecue

    Gerookte groenten van de barbecue

    1keer bewaard
    50min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt natuurlijk een rooksmaak krijgen door wat stukjes vochtig hout aan de hete kolen toe te voegen, maar de smaak wordt veel intenser als je een elektrische roker gebruikt. Serveer de groenten als een bijgerecht of maak er een heerlijke sandwich met geroosterde groenten van.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 aubergine, in plakken van 1 centimeter gesneden
    • 2 rode paprika's, gehalveerd en ontdaan van zaadjes
    • 2 gele paprika's, gehalveerd en van zaadjes ontdaan
    • 2 courgettes, in stukjes gesneden
    • 2 grote uien, gepeld en in dikke plakken gesneden
    • 4 el plantaardige olie
    • 250 ml teriyaki saus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:50min 

    1. Smeer de groenten in met wat olie.
    2. Maak de elektrische roker klaar zoals in de handleiding beschreven wordt en gebruik hierbij stukjes hout van de elzen- of appelboom. Leg de groenten in een enkele laag op het rooster en rook ze voor ongeveer 30 minuten.
    3. Verwarm de (gas)barbecue voor op de hoogste stand.
    4. Vet het rooster van de barbecue in met olie en leg hierop de groenten (de paprika zo ver mogelijk uit het midden leggen). Grill 10-15 minuten en keer ze halverwege om. Smeer de groenten regelmatig in met de teriyakisaus. Niet alle groenten zullen even snel gaar zijn; verwijder de stukjes die wel gaar zijn en laat de rest liggen totdat deze ook gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren