Gerookte kip met verse kruiden

    Gerookte kip met verse kruiden

    1keer bewaard
    4uur15min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk recept voor gerookte kip. Ik gebruik altijd een handjevol in water geweekte houtsnippers in mijn barbecue om het vlees een lekkere rooksmaak te geven.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • een handvol in water geweekte houtsnippers, uitgeknepen
    • 1 hele kip
    • 50 gr boter
    • 1 el gehakte verse peterselie
    • 1 el gehakte verse oregano
    • 1 el gehakte verse basilicum
    • 1 el gehakte verse bieslook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur15min 

    1. Steek de kooltjes in de barbecue aan en wacht totdat de kooltjes voor minimaal 90 procent met grijze as bedekt zijn. Leg de houtsnippers op de kolen en wacht 10 minuten voordat je de luchttoevoer vermindert waardoor de kooltjes langzamer branden.
    2. Spoel de kip goed af (van buiten en van binnen) en dep droog met een keukenpapiertje. Maak de huid rondom het borstgedeelte iets losser.
    3. Stop stukjes boter op verschillende plaatsen onder de huid. Meng de kruiden en stop de helft hiervan op verschillende plaatsen onder de huid en stop de andere helft in de kip.
    4. Rook de kip in 4 uur gaar. De kip is gaar als je er een vork insteekt en er doorzichtig sap uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren