Geroosterde bloemkool met knofook

    Geroosterde bloemkool met knofook

    37keer bewaard
    40min


    2211 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk, deze geroosterde bloemkool. Zelfs mijn 11-jarig zoontje vindt het lekker! Voeg naar eigen smaak eventueel nog wat extra kruiden en specerijen toe.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 el knoflook, geperst
    • 3 el olijfolie
    • 1 grote bloemkool, in roosjes verdeeld
    • 5 el gemalen Parmezaanse kaas
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 el gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius/Gasovenstand 7. Vet een grote ovenschaal in.
    2. Doe de olijfolie en knoflook in een groot, afsluitbaar plastic zakje. Voeg de bloemkoolroosjes toe en schud goed door elkaar. Giet alles in de ovenschaal.
    3. Bak 25 minuten in de oven, halverwege even doorroeren. Strooi er wat Parmezaanse kaas en peterselie overheen en zet daarna nog even 3 - 5 minuten onder de gril totdat de kaas licht gebruind is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    manaka
    van
    1

    De bloemkool is echt erg lekker. Maar ik ben niet zo gek op harde bloemkool. De volgende keer ga ik de bloemkool eerst 5 min.blancheren. - 05 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren