Geroosterde pompoenpitten met kaneel

    Geroosterde pompoenpitten met kaneel

    14keer bewaard
    1uur10min


    115 personen hebben dit gemaakt

    Een zoete variant op doorgaans zout geroosterde pompoenpitten. Een heuse lekkernij rond Halloween, zeker als u uw kinderen eens iets anders wilt geven dan chocolade!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 500 gr pompoenpitten, gewassen en gedroogd
    • 100 gr boter, gesmolten
    • 2 el bruine suiker
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 1/4 tl zout
    • 4 eetlepels rietsuiker, apart te verwerken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4).
    2. Pompoenpitten, boter, bastersuiker, kaneel en zout in een kom vermengen. Goed vermengen zodat de pitten een laagje hebben. Verspreid de pitten enkellaags over een ondiepe bakplaat.
    3. 15 minuten in de voorverwarmde oven roosteren, doorroeren en nogmaals 15 minuten roosteren. Uit de oven halen, 2 eetlepels rietsuiker erover strooien en roeren om een suikerlaagje te geven. Weer in de oven schuiven en nogmaals 15 minuten roosteren. Resterende suiker erover strooien, roeren en nogmaals 15 minuten roosteren. Laten afkoelen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    8

    En hoe pel je dan al die pompoenpitten eerst?als je ze onbewerkt verwerkt zit je met een probleem van harde schlllen. Grrag een makkelijk manier om de pitten te pellen. - 01 okt 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren