Geurige kip curry

    Geurige kip curry

    117keer bewaard
    45min


    343 personen hebben dit gemaakt

    De vriend van mijn vader komt uit India en hij heeft me dit recept leren maken. Het is heerlijk! Je kunt er warme rijst en groenten bij serveren als je dit wilt. Zorg ervoor dat je de kruidnagels niet opeet want die smaken veel te sterk!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 8 kipfiletjes
    • zout en peper naar smaak
    • 1 el olijfolie
    • 2 uien, gepeld en in 4 stukken gesneden
    • 1 tl fijngehakte verse gemberwortel
    • 1 tl geperste knoflook
    • 1 el hete (Madras) currypoeder
    • 400 gr tomatensaus
    • 1 blik (400 ml) kokosmelk
    • 4 hele kruidnagels
    • 4 kardemompeulen
    • 1 kaneelstokje
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Spoel de kipfiletjes af en dep droog. Bestrooi met zout en peper. Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en bak hierin de kip aan. Haal de kip uit de pan en leg opzij.
    2. Fruit de ui aan totdat hij doorzichtig is en voeg dan de gember en knoflook toe. Bak aan totdat het gaat geuren en roer dan de currypoeder erdoor.
    3. Leg de kip terug in de pan en voeg de tomatensaus, kokosmelk, kruidnagels, kardemompeulen en kaneelstokje toe. Breng op smaak met zout en roer alles door elkaar.
    4. Zet het vuur lager en laat ongeveer 20-25 minuten sudderen totdat de kip zacht en helemaal gaar is (hij mag niet meer roze van binnen zijn).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    kroeneberg
    37

    - 07 mrt 2010

    Rob-Quebec
    15

    - 17 mrt 2014

    8

    Lekker en makkelijk te bereiden.Ook door de hoeveelheid saus goed te doen met kippenbouten of grotere stukken vlees. - 03 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren