Gevlochten challe (Joods brood) uit de broodbakmachine

    Gevlochten challe (Joods brood) uit de broodbakmachine

    12keer bewaard
    55min


    182 personen hebben dit gemaakt

    Absoluut overheerlijk. Ik heb een broodmachine met een inhoud van 1 kilo en die gebruik ik om het Challah-deeg mee te maken. Je kunt het ook heel goed invriezen.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 250 ml warm water
    • 100 gr basterdsuiker
    • 1 el honing
    • 125 ml plantaardige olie
    • 1,5 tl zout
    • 2 eieren, op kamertemperatuur
    • 550 gr bloem
    • 2 1/4 tl snelgist
    • 1 geklopt ei
    • 1 el water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Doe het warme water, suiker, honing, plantaardige olie, zout, 2 eieren, meel en gist in de bak van de broodbakmachine in de volgorde die door de handleiding wordt geadviseerd. Selecteer de deeg-stand en zet de machine aan.
    2. Als de machine klaar is, haal dan het deeg eruit en leg het op een licht met bloem bestoven werkblad. Druk het deeg plat en laat het 5 minuten rusten.
    3. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken. Verdeel een helft in 3 gelijke stukken, rol ieder stukje uit tot een lang dun rolletje met een lengte van 30-35 centimeter en vlecht alle 3 de stukken vervolgens tot een brood. Doe hetzelfde met de andere helft. Leg beide broden op een ingevet bakblik, spray er wat water over, dek af met wat doorzichtig keukenfolie en laat het 1-1,5 uur in een warme, tochtvrije plaats rijzen tot het in volume verdubbeld is.
    4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius/Gasovenstand 4. Klop 1 ei en 1 el water door elkaar in een klein kommetje.
    5. Smeer de gerezen broden in met het eimengsel en bak de broden af in een voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten. Als het brood te snel bruin begint te worden, dek het dan af met wat aluminiumfolie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren