Gevulde fazantfilets in azijn-pruimensaus

    Gevulde fazantfilets in azijn-pruimensaus

    3keer bewaard
    1uur20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een hele andere manier om fazant te bereiden! Serveer de plakjes fazantenborst met romige pastinaak-aardappelpuree.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 appels, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes
    • 4 el water
    • 1 el gehakte verse tijm
    • 2 el basterdsuiker
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 100 gr broodkruimels (of paneermeel)
    • 175 ml kippenbouillon
    • 4 fazantfilets
    • 8 plakjes doorregen spek
    • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
    • 175 ml appelciderazijn
    • 1 zak (500 gr) pitloze pruimen, fijngesneden
    • 175 ml (slag)room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40-45%)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. In een kleine sauspan met water appels, tijm, suiker en zout op een hoog vuur aan de kook brengen, het vuur middelhoog zetten en ong. 15 minuten laten sudderen tot een grove, zachte appelmoes ontstaat. Van het vuur halen en paneermeel erdoor roeren.
    2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (Gasoven stand 6).
    3. Met een scherp mes in elke fazantfilet een horizontale pocket snijden. De appelvulling erin scheppen en elke filet in 2 plakjes bacon wikkelen. Vervolgens met de versnipperde ui over een ovenschaal verdelen, het vlees overgieten met kippenbouillon en op smaak brengen met zout en peper.
    4. In de voorverwarmde oven braden tot de filets goed gaar zijn en het vleessap helder is (30-35 minuten).
    5. De filets uit de ovenschaal halen en afdekken met aluminiumfolie. Het braadvet uit de ovenschaal in een kleine sauspan schenken en vermengen met ciderazijn en pruimen. Op een hoge vlam aan de kook brengen, de room erdoor roeren en al kokend laten indikken.
    6. De filets diagonaal in plakken snijden en in waaiervorm over de borden verdelen. Pruimensaus erover scheppen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren