Broccoli met tomaat en basilicum

    Broccoli met tomaat en basilicum

    77keer bewaard
    25min


    155 personen hebben dit gemaakt

    Een traditioneel Italiaans bijgerecht waar kinderen dol op zijn!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 blikje (400 gr) tomaatblokjes
    • 1 theelepel balsamico
    • 1/2 bosje verse basilicum, fijngesneden
    • 450 gr broccoliroosjes
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten. Knoflook toevoegen en onder constant roeren enkele minuten bakken. Tomaat, balsamico en basilicum toevoegen en laten sudderen tot de helft van het vocht verdampt is.
    2. De broccoli over de tomaat verspreiden en op smaak brengen met een beetje zout en peper. 10 minuten op een lage vlam laten sudderen tot de broccoli gaar is. De broccoli moet helder groen zijn, dus niet te gaar koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    berts
    van
    7

    En zo wordt broccoli een blijvertje! - 18 jun 2013

    van
    3

    Lekker, makkelijk. Echt een gerecht wat je er snel even bij maakt. - 04 mei 2013

    van
    2

    aanrader!!! - 28 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren