Griekse honingcake

    Griekse honingcake

    15keer bewaard
    1uur20min


    106 personen hebben dit gemaakt

    Zeer luchtige cake die je vaak op Griekse festivals vindt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 125 gr bloem
    • 1 1/2 tl bakpoeder
    • 1/4 tl zout
    • 1/2 tl gemalen kaneel
    • 1 tl geraspte sinaasappelschil
    • 170 gr boter op kamertemperatuur
    • 150 gr basterdsuiker
    • 3 eieren
    • 60 ml melk
    • 125 gr gehakte walnoten
    • 200 basterdsuiker
    • 350 gr honing
    • 175 ml water
    • 1 tl citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius/Gasovenstand 4. Vet een rond bakblik (23 cm doorsnee) in met boter en bestuif licht met bloem. Roer de bloem, bakpoeder, zout, kaneel en sinaasappelschil door elkaar en zet weg.
    2. Meng in een grote kom boter en 150 gr suiker door elkaar tot een licht en luchtig mengsel. Klop de eieren er een voor een doorheen. Voeg om en om wat van het bloemmengsel en wat melk toe en blijf roeren totdat alles goed gemengd is. Roer de walnoten er doorheen.
    3. Giet het beslag in het bakblik en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er een prikker in steekt en deze er schoon weer uitkomt. Laat de cake 15 minuten afkoelen en snij hem dan in puntjes.
    4. Om de honingsiroop te maken doe je de honing, 200 gr suiker en water in een pannetje. Breng dit aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer het citroensap erdoor en breng opnieuw aan de kook. Laat nog 2 minuten zachtjes doorkoken en giet dan de hete siroop over de afgekoelde cake.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren