Griekse mosselen

    Griekse mosselen

    6keer bewaard
    10min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Gestoomde mosselen met een witte wijn en Griekse yoghurt saus. Garneer met schijfjes citroen en serveer er lekker knapperig (stok)brood bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 el olijfolie
    • 4 sjalotjes, in dunne plakjes gesneden
    • 1 kg mosselen, gewassen en de baarden verwijderd
    • 125 ml droge witte wijn
    • 60 gr fijngehakte verse Italiaanse (blad)peterselie
    • 200 gr Griekse yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Bak in een grote pan op middelmatig vuur de sjalotjes in wat olijfolie aan totdat ze glazig zijn. Zet het vuur hoog en voeg de mosselen toe. Dek af met een deksel en kook 3-5 minuten, totdat alle mosselen open zijn gegaan.
    2. Zet het vuur uit en schep de mosselen over in een serveerschaal. Laat het vocht in de pan zitten. Zet de pan weer op het vuur en voeg de wijn en peterselie toe aan het vocht. Breng aan de kook en laat het vocht 1/3 inkoken.
    3. Zet het vuur uit en roer de yoghurt erdoor heen. Roer goed en giet de saus over de mosselen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Rutger123
    van
    0

    Ik vond het een lekker gerecht, maar de volgende keer voeg ik wat knoflook toe aan de saus voor de mosselen, lijkt me een goeie toevoeging. - 10 sep 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren