Hartige taart met romige kip en prei

    Hartige taart met romige kip en prei

    19keer bewaard
    55min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Een romige, luchtige taart die goed vult!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 hele kip, botten verwijderd en in stukjes gesneden
    • 4 plakken gekookte ham
    • 4 preien, in ringen gesneden
    • 1 middelgrote ui, gehakt
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 snufje gemalen folie of gemalen nootmuskaat
    • 275 ml kippenbouillon
    • 1 pakje bladerdeeg
    • 1 el melk
    • 125 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4).
    2. Leg om en om laagjes kip, ham, prei en ui in een ovenschaal (inhoud 1,5 liter) totdat deze helemaal vol is. Breng ieder laagje op smaak met een beetje zout, peper en folie. Giet tenslotte de kippenbouillon er overheen en maak de randjes van de schotel een beetje vochtig.
    3. Rol het bladerdeeg uit totdat het groot genoeg is om de schotel mee af te dekken. Leg het deeg over de bovenkant van de schotel heen en druk de zijkanten omlaag met een vork. Snij het teveel aan deeg eraf en voeg ze samen tot een bal. Snij een rond gaatje in het midden van het deeg. Rol de restantjes deeg weer uit en snij er repen van. Versier de taart met de reepjes en dek het gat in het midden ook licht af met een reepje deeg. Smeer de hele bovenkant in met wat melk.
    4. Bak 35-45 minuten in een voorverwarmde oven totdat de kip helemaal gaar is. Als de bovenkant van de taart te donker wordt, dek hem dan af met wat bakpapier of aluminiumfolie. Terwijl de taart in de oven staat warm je de room op laag vuur op. Als de taart gaar is, haal hem dan uit de oven en verwijder voorzichtig het stukje deeg dat over het gat in midden ligt. Giet de room in het gat en leg het stukje deeg terug. Laat de taart een paar minuten staan voordat je hem serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren