Heerlijk volkoren sodabrood

    Heerlijk volkoren sodabrood

    10keer bewaard
    55min


    163 personen hebben dit gemaakt

    Voor het beste resultaat moet je het deeg niet te veel kneden.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 500 gr volkorenmeel
    • 125 gr bloem
    • 5 el havermoutvlokken
    • 1 tl baksoda
    • 1 tl zout
    • 600 ml karnemelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (Gasovenstand 7). Vet twee bakplaten lichtjes in.
    2. Meng in een grote kom volkorenmeel, bloem, havermoutvlokken, baksoda en zout door elkaar. Roer de karnemelk er voorzichtig doorheen totdat een zacht deeg ontstaat. Kneed het deeg lichtjes en verdeel in 4 gelijke stukken en vorm hiervan ronde broden. Snij een X in de bovenkant van ieder brood en leg op de bakplaat.
    3. Bak het brood 30-45 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze lichtbruin geworden zijn.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren