Heerlijke worteltaart

    Heerlijke worteltaart

    7keer bewaard
    1uur


    49 personen hebben dit gemaakt

    Heb geduld - deze taart ruikt heerlijk als je hem aan het bakken bent maar hij moet echt helemaal afgekoeld zijn voordat je hem kunt serveren!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 4 eieren
    • 400 gr basterdsuiker
    • 350 gr babyvoeding met worteltjes
    • 1 tl vanille-extract
    • 350 ml plantaardige olie
    • 250 gr bloem
    • 2 tl baksoda
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 1 tl zout
    • 225 gr ananas, uitgelekt en in hele kleine stukjes
    • 125 gr gehakte walnoten
    • 150 gr rozijnen
    • Roomkaas glazuur
    • 115 gr roomkaas
    • 115 gr boter
    • 275 gr poedersuiker
    • 1 tl vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasovenstand 4). Vet een bakblik (afmeting: 23x33 centimeter) in en bestuif licht met bloem.
    2. Roer in een middelgrote kom de eieren, suiker, worteltjes, vanille-extract en olie door elkaar. Roer de bloem, baksoda, kaneel en zout door elkaar en roer dit vervolgens door het wortelmengsel. Schep de ananas, noten en rozijnen erdoor en giet het mengsel in het bakblik.
    3. Bak de taart 45-50 minuten in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als de bovenkant terugveert als je er lichtjes op drukt. Laat hem afkoelen.
    4. Als de taart is afgekoeld, meng dan alle ingrediënten voor de glazuur door elkaar en bestrijk hiermee de bovenkant van de taart. Snij in stukjes en serveer!

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ElisaJoPoledance
    13

    Ik haak af bij 'babyvoeding'. Kom op! Als je dan toch al moeite doet om taart te bakken, dan kan verse wortels raspen er ook nog wel bij - 12 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren