Herfstcheesecake

    Herfstcheesecake

    117keer bewaard
    4uur10min


    932 personen hebben dit gemaakt

    Een verrukkelijk recept voor cheesecake dat ik meestal maak als er volop appels voorradig zijn!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 100 gr volkorenkoekjes, bijv. Digestive, verkruimeld
    • 60 gr pecannoten, fijngehakt
    • 3 eetlepels kristalsuiker
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 60 gr ongezouten boter, gesmolten
    • 2 pakjes (200 gr) roomkaas, op kamertemperatuur
    • 100 gr basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 500 gr appels, geschild, klokhuis verwijderd en in dunne schijfjes
    • 4 el basterdsuiker
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 30 gr pecannoten, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3uur  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:4uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. In een grote kom koekkruim, 60 gr fijngehakte pecannoten 3 eetlepels suiker, 1/2 theelepel kaneel en gesmolten boter vermengen en over de bodem van een springvorm (23 cm) verdelen. Licht aandrukken en 10 minuten in de voorverwarmde oven bakken.
    2. In een grote kom roomkaas en 100 gr suiker vermengen. Op medium stand tot een glad mengsel mixen. Eieren er 1 voor 1 toevoegen en elke keer goed vermengen. Vanille erdoor mengen en de vulling over de koekbodem verdelen.
    3. In een kommetje 4 eetlepels suiker en 1/2 theelepel kaneel vermengen, aan de stukjes appel toevoegen en goed vermengen. De appelmix over de laag roomkaas verdelen en gehakte pecannoten erover strooien.
    4. 60-70 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Met een mes de cake van de rand losmaken. Laten afkoelen, de rand verwijderen en in de koelkast zetten alvorens te serveren.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (11)

    van
    6

    Ik heb deze taart een paar dagen geleden gemaakt voor een verjaardag. Wat een succes! Ontzettende lekkere taart! Ik heb wel een kuipje Monchou (200gr) extra erbij gedaan voor de vulling. Ook heb ik de pecannoten even knapperig gebakken in een koekepan (zonder boter), dan proef je ze ook beter. Overigens is de voorbereidingstijd van 3 uur wel erg ruim genomen. Ik ben er misschien 3 kwartier à een uur mee bezig geweest (wel met een keukenmachine voor bijv het verkruimelen van de koekjes en het snijden van de appelpartjes). - 20 jan 2014

    marikefee
    van
    3

    heerlijk!!!!!! ga ik zeker nog eens maken!!! - 28 sep 2011

    1

    Ik heb de taart in de oven en ben zo benieuwd naar de smaak. In ieder geval erg leuk om te maken. Groetjes mariska 16.15 nu ff proeven...is echt super lekker !!! - 28 sep 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren