Iers volkorenbrood

    Iers volkorenbrood

    14keer bewaard
    1uur15min


    75 personen hebben dit gemaakt

    Een recept voor Iers volkorenbrood. Lekker met een kop tomaten- of linzensoep, of met boter en kaas of marmelade. Het is echt heel eenvoudig te maken en komt elke keer van pas! Ik hoop dat u het ook lekker vindt!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 140 gr bloem
    • 350 gr volkorenmeel
    • 1 1/4 theelepel zout
    • 1 1/4 theelepel baksoda
    • 2 theelepels kristalsuiker (eventueel)
    • 60 gr boter
    • 450 ml karnemelk
    • 4 el plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een bakplaat of bakvorm van 23x12 cm licht met bloem bestrooien. Bloem, volkorenmeel, zout, baksoda en 2 theelepels suiker in een kom zeven. De boter erdoor wrijven. Een kuiltje in het midden maken en hierin olie en karnemelk schenken. Met een spatel roeren tot de droge ingrediënten volledig vochtig zijn. Het deeg op een licht bebloemd oppervlak leggen en maximaal 1 minuut licht kneden. Het deeg in vorm kneden en op de bakplaat of in de bakvorm leggen. Met de vinger een kruis over de bovenkant trekken en de bovenkant insmeren met melk of karnemelk.
    2. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Het vuur verlagen naar 180°C/gasstand 4, de bakvorm omdraaien en nogmaals 30 minuten bakken.
    3. Laat het brood op een rooster afkoelen alvorens het te snijden.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren