Warme bisschopswijn

    Warme bisschopswijn

    2keer bewaard
    1uur25min


    221 personen hebben dit gemaakt

    Een pittigzoete bisschopswijn, perfect voor Sinterklaasavond of welke koude winteravond dan ook.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 sinaasappels
    • 2 flessen rode wijn
    • 1 fles witte wijn
    • 1 stukje (6 cm) verse gember, geschild en in dunne plakjes
    • 3 kaneelstokjes
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 5 eetlepels rietsuiker, of naar smaak
    • 4 eetlepels whisky (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Met een scherp mes of dunschiller dunne reepjes van de sinaasappelschil snijden. Let erop dat u alleen het oranje deel eraf snijdt. Vervolgens de sinaasappels persen en het sap in een grote pan met zware bodem schenken.
    2. Rode en witte wijn in de pan met sinaasappelsap schenken. Reepjes sinaasappelschil, gember, kaneelstokjes, kruidnagels en suiker toevoegen en roeren tot de suiker is opgelost.
    3. De pan afdekken en op een matig hoog vuur heet laten worden, maar niet laten koken. Het vuur matig laag zetten en 1 uur of langer op het vuur laten staan zodat de smaken vermengen. Eventueel naar smaak meer suiker toevoegen. Afgieten en heet serveren, eventueel met een scheut whisky.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren